T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / SORGUN - Sorgun Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Lisans Programlarının Taban Puan ve Yaklaşık Başarı Sıraları

 

 

AÇIKLAMALAR

 

Lisans programlarının taban puanları ve taban başarı sıralarını özet bir tabloda sunmak amacıyla hazırladığımız bu doküman, ÖSYM 'nin yayınlamış olduğu 2022-YKS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler ile 2022-YKS Sınav Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler verileri kullanılarak hazırlanmıştır.

Bu doküman, devlet üniversitelerinin lisans programlarına son yerleşen öğrencilerin puanları kullanılarak hazırlanmıştır. Taban puanlar oluşturulurken, lisans programlarının KKTC Uyruklu, Açıköğretim, Uzaktan Öğretim, UOLP, M.T.O.K. ve Ücretli olanları çıkarılmıştır.

En düşük puanla kapatan lisans programının hangi üniversite olduğu bulunularak dokümana eklenmiştir.

Bilindiği üzere ÖSYM, 2022-YKS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler dokümanında sadece puan paylaşmaktadır. Başarı sıraları Kurumumuz tarafından ÖSYM 'nin 2022-YKS Sınav Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler dokümanındaki YKS Yerleştirme Puanlarının Yığınsal Dağılımındaki veriler kullanılarak hazırlanmıştır.

YKS Yerleştirme Puanlarının Yığınsal Dağılımı ÖSYM tarafından 20 şer puanlık aralıklarla paylaşılmaktadır. Bu nedenle bu dokümanda paylaşılan başarı sıraları yaklaşık olarak hesaplanmıştır. (ÖSYM yığınsal dağılımla ilgili istatistiki veriler paylaşmadığından dağılımın normal olduğu varsayılarak hazırlanmıştır.)

Araştırmanın faydalı olmasını temenni eder, öğrencilerimize başarılar, meslektaşlarımıza da iyi çalışmalar dileriz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.08.2022 - Güncelleme: 22.08.2022 14:01 - Görüntülenme: 557
  Beğen | 6  kişi beğendi