T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / SORGUN - Sorgun Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Özel Eğitim Başvuru İçin Gerekli Bilgi ve Belgeler


*Kurumumuz randevu sistemi ile çalışmaktadır.*

Randevu almak için;

1.Özel eğitime ihtiyacı olduğu düşünülen birey ilk defa eğitsel incelemeye alınacaksa kurumumuza velisi/vasisi veya kendisinden sorumlu resmi kurum yetkilisi bizzat gelerek randevu talep edecektir.

2.Daha önce eğitsel incelemeye alınmış ancak bu konu ile ilgili kurumumuza ilk defa başvuruda bulunuluyorsa yine bireyin velisi/vasisi veya kendisinden sorumlu resmi kurum yetkilisi bizzat kurumumuza gelerek randevu talep edecektir.

3.Kurumumuzda daha önce eğitsel incelemeye alınmışsa web sitemizde bulunan "Randevu Al" üzerinden randevu alınacaktır. Randevu almak için tıklayınız.


*Başvuruda bulunurken yanınızda bulunması gereken belgeler*


Destek eğitim için başvuruda bulunuyorsanız;

1.Sağlık Kurulu raporu (Bireyin bütün engel durumları için ayrı ayrı engel derecesi belirtilmiş olacak)

2.Eğitsel incelemeye alınacak bireyin kendisinin ve velisi/vasisi veya kendisinden sorumlu resmi kurum yetkilisinin kimliği

3.2 adet fotoğraf

4.Destek eğitim için rapor yenileme amaçlı geliniyorsa "Dönem Sonu Bireysel Performans Değerlendirme Formu" (destek eğitim aldığı rehabilitasyon merkezinden)


Kaynaştırma için başvuruda bulunuyorsanız;


1.Okulundaki sınıf öğretmeni, branş öğretmenleri ve okul rehber öğretmeni işbirliği ile doldurulmuş ve okul tarafından üst yazı ile yönlendirilmiş "Eğitsel Değerlendirme Formu". (Kapalı zarf içinde veliye teslim edilecek)

2.Eğitsel incelemeye alınacak bireyin kendisinin ve velisi/vasisi veya kendisinden sorumlu resmi kurum yetkilisinin kimliği

3.5 adet fotoğraf

4.Varsa sağlık kurulu veya hastane raporu

5."Bireysel Gelişim Raporu" (Daha önce yerleştirme kararı alınmış olup, okul/kurumları tarafından yeniden incelemesi ya da destek eğitim raporunun yenilenmesi istenilen bireyler için okulda sınıf öğretmeni, branş öğretmenleri ve okul rehber öğretmeni işbirliği ile hazırlanacak)

 

**NOT: Bütün süreçte incelemesi yapılan bireyin "velisi/vasisi veya kendisinden sorumlu resmi kurum yetkilisi" bizzat bulunmalıdır. Burada belirtilenlerin dışında hiç kimse incelemeye alınan bireyle ilgili başvuruda bulunma, rapor teslim alma veya bilgi alma hakkına sahip değildir.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.02.2016 - Güncelleme: 28.09.2020 23:49 - Görüntülenme: 10082
  Beğen | 6  kişi beğendi