T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / SORGUN - Sorgun Rehberlik ve Araştırma Merkezi

EKPSS ARAŞTIRMASI

EKPSS ARAŞTIRMASI

Sorgun Rehberlik ve Araştırma Merkezi EKPSS Araştırması

 

EKPSS Nedir?

EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı), Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engellilerin engel grupları ve eğitim durumlarına göre yapılan ve sonuçları Devlet memurluğu ile kamu kurum ve kuruluşlarının işçi kadrolarına alınmalarında kullanılan merkezi sınav demektir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre; kurum ve kuruluşlar çalıştırdıkları personele ait kadrolarda %3 oranında engelli personel çalıştırmak zorundadır. % 3’ün hesaplanmasında ilgili kurum ve kuruluşların (taşra teşkilatı dâhil) toplam kadro sayısı dikkate alınır.

 

EKPSS Başvurusu Nasıl Yapılır?

EKPSS başvurusunun nasıl yapılacağı ile yönlendirmeli bilgilendirme dokümanı aşağıda paylaşılmıştır. Sorulara cevap vererek nasıl ve nereye başvuru yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

EKPPS 'ye Çalışmak İçin Ücretsiz Yayınlar Var Mı?

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün EKPSS ye yönelik hazırlamış olduğu ortaöğretim-önlisans için 7 kitap, lisans için 7 kitap toplam 14 kitaptan oluşan yayın setine ulaşmak için tıklayınız.

EKPSS Kimler Girebilir?

Ortaokul, lise, lisans, yüksek lisans eğitim seviyesine sahip olan ve %40 engeli olan bireyler giriş yapabilmektedir. ÖSYM üzerinden gerçekleştirilmekte olan bir sınavdır.

 

EKPSS Sınavına Girebilmek için Eğitim Düzeyi Şartı Nedir?

EKPSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.

 

İlköğretim, İlkokul ve Ortaokul Mezunları EKPSS ‘ye Başvurabilir Mi?

İlkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya özel eğitim okulu mezunu engelli bireyler KURA yöntemi ile Devlet memuru kadrolarına yerleştirilir. Kuraya katılabilmek için ÖSYM Başvuru Kılavuzunda yer alan bilgilere göre başvuru yapmaları gerekmektedir.

 

EKPSS Sonuçları Ne Kadar Süreyle Geçerlidir?

EKPSS sonuçları 4 yıl süreyle geçerlidir.

 

EKPSS Puanımı Nereden Öğrenebilirim?

EKPSS sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden veya ÖSYM Aday İşlemler Sistemine giriş yaparak öğrenebilirsiniz.

 

EKPSS de Atanmak İçin En Az Kaç Puan Almak Lazım?

Sorgun Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan EKPSS Araştırmasında mezuniyet bilgilerinize göre (ortaöğretim alan / dal, önlisans ve lisans program) atanmak için kaç puana ihtiyacınız olduğunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Sorgun RAM EKPSS Araştırmasına ulaşmak için tıklayınız.


EKPSS Tercihleri Nasıl Yapılır?

EKPSS tercihleri kılavuzda belirtilen tarihlerde ÖSYM Aday işlemleri Sistemi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda tüm detaylarıyla EKPSS tercihlerinin nasıl yapıldığı anlatılmaktadır. EKPSS tercihi yapabilmek için EKPSS sınavına girmiş olmalı ve hesaplanmış puanınızın bulunması gerekmektedir.



EKPSS Hakkında En Detaylı ve Güncel Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

ÖSYM 'nin sınavlar sekmesinden EKPSS seçeneğine tıklayıp en güncel ve en detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. EKPSS hakkında güncel, ayrıntılı ve detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.

 

ekpss-arastirmasi

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.11.2023 - Güncelleme: 07.03.2024 09:38 - Görüntülenme: 1519
  Beğen | 3  kişi beğendi