Psikososyal Destek Eylem Planı Uygulama Esasları (71 İl Yapılacak Faaliyetler)

MEB PSİKOSOSYAL DESTEK EYLEM PLANI UYGULAMA ESASLARI

(DEPREMDEN DOĞRUDAN ETKİLENMEYEN İLLER-71 İL)

1-

• "Deprem- Öğretmen Oturumu" 20 Şubat 2023 tarihinde öğretmenlere,

• "Deprem-Veli Oturumu" 21-22 Şubat 2023 tarihleri arasında velilere,

rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından  uygulanacaktır.

2-

• Eylem Planında yer alan üçüncü aşama çalışmalar (Deprem Sonrası Psikoeğitim Programı), programlara ait kitaplarda da belirtildiği üzere "afet ve acil durumlarda bölgeyi büyük oranda etkileyen travmatik olaylarda Millî Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün izni ve onayı ile öğrenci oturumları psikolojik danışman/rehber öğretmen müşavirliğinde, sınıf rehber öğretmeni tarafından uygulanabilir." ifadeleri gereğince tüm kademelerde sınıf rehber öğretmenleri tarafından uygulanacaktır.

Öğrenci oturumları 23 Şubat 2023 tarihinde başlayacaktır. Oturumların ardışık günlerde yapılmaması şartı ile iki hafta içerisinde tamamlanması, aynı gün yapılacak olan oturumların ardışık ders saatlerinde yapılması esastır. Öğrenci oturumları afet durumlarında sınıf mevcudu kadar öğrenciye uygulanabilecektir.

3-

• "Psikososyal Destek Psikoeğitim Programı-YAS" (Etkilenen öğrenci bulunması durumunda rehber öğretmen / psikolojik danışmanlar tarafından uygulanacaktır)

Kayıp ve Yas
 Bilgilendirme Oturumları Psikososyal Destek Uygulamaları